De handige actioncam

Een actioncam is een soort mini camera die je overal aan vast kan maken, denk aan je fiets, een helm, een ketting et cetera. In het begin werden ze vooral gebruikt voor het filmen van snowboardstunts, skiën of het vastleggen van een mountainbike avontuur. Tegenwoordig worden ze ook gebruikt voor het vloggen, een supermarkt bezoek of een avondje uit. Het neemt weinig ruimte in en is dus makkelijk om mee te nemen in tegenstelling tot een grote videocamera.

Merken en eigenschappen

Het meest bekende merk is de GoPro, maar ook camera merken zoals Sony en Canon hebben actioncamera’s. De meest aangeraden camera op dit moment is die van Nikkei, de ‘Extreme X6’. De eigenschappen waar je op moet letten wanneer je er een aanschaft zijn de montagemogelijkheden, de lens, het beeldkwaliteit en de draadloze communicatie. Veel actioncamera’s zijn waterdicht, maar sommige hebben een extra hoesje nodig voordat ze beschermt zijn. Er is ook een speciale actioncam die gericht is op het filmen in de auto.

Gebruik van actioncams

De bediening van de camera gebeurt bijna altijd op de camera zelf. Soms heb je de mogelijkheid om met je mobiele telefoon te bedienen en direct het beeld te kunnen zien van de actioncam. De oplader is een usb-kabeltje waar je eventueel zelf een adapter aan kan vastmaken. De keus is aan jou of je de cam via jouw laptop of via het stopcontact in de muur oplaadt. De levensduur van de batterij varieert tussen de één en zes uur, waarbij de prijs zeker haar rol speelt.

Reizen en sport

Deze camera’s zijn vooral erg populair bij sporters en reizigers, met name backpackers. Het filmen van stunts op de snowboard, een rit door de bossen op een mountainbike, rijden op een olifant of een tocht door het regenwoud is zo namelijk erg gemakkelijk en leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *