Nieuwe motorhelm kopen?

Ben je inmiddels aangekomen bij het moment dat je een nieuwe motorhelm moet gaan uitzoeken? Het advies is dan om altijd hiervoor de tijd te nemen. Niet alleen omdat er veel verschillende soorten motorhelmen zijn, maar ook omdat het om de veiligheid van je hoofd gaat. In dit artikel helpen we je op weg.

Het type motorhelm kiezen

Het is allereerst belangrijk om het juiste type motorhelm te kiezen. Je kunt hierbij kiezen om een jethelm, systeemhelm of een integraal helm te kopen. Elk type heeft hierbij zijn eigen voordelen. Zo staat de systeemhelm bekend om zijn kliksysteem bij de kin, de integraalhelm om zijn veiligheid omdat je gehele hoofd wordt afgeschermd en de jethelm is gemakkelijk voor de zomer, zodat je bij warme temperaturen voldoende frisse lucht krijgt of de wind in je gezicht wilt voelen. Het is hierbij altijd belangrijk om de juiste afweging tussen veiligheid en comfort te maken.

De juiste maat helm bepalen

Naast het juiste type motorhelm kopen is het ook belangrijk om rekening te houden met de maat. Meet dan ook even je hoofdmaat op voordat je een helm gaat bestellen. In een winkel kun je natuurlijk zelf nog even passen, maar als je besteld via een webshop wordt dit natuurlijk lastig. Het achterhalen van je maat kun je gemakkelijk door een centimeterband te pakken en je hoofdomtrek net boven je wenkbrauwen te meten. Kort na aanschaf kan het ook geen kwaad dat hij wat krap zit. Deze zal namelijk naar verloop van tijd zich aanpassen aan je hoofd.

Materiaal van de helm

Houd je ook rekening met de juiste materiaalkeuze? Kies je voor glasvezel of polycarbonaat? Een helm met een buitenkant van glasvezel gaat over het algemeen wat langer mee dan een helm met een buitenkant van polycarbonaat. De levensduur van de motorhelm kun je echter altijd wel zelf gemakkelijk verlengen door hem regelmatig juist te onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *