post

Weddenopsport.be: Hoe kunnen quotes je helpen?

Iedereen die wel eens gewed heeft, of hier informatie over heeft gezocht, is waarschijnlijk in aanraking gekomen met de quotes. Quotes vertellen je welke winst je kunt verwachten wanneer jouw voorspelling correct is. Quotes kunnen dus ontzettend handig zijn om te gebruiken bij het wedden. Niet om een uitslag te voorspellen, want quotes kunnen er ook wel eens naast zitten, maar wel om te bepalen op wie je in wilt zetten. Voor een deel kun je daarbij wel vertrouwen op de quotes: is er namelijk een lage uitbetaling op de partij waar jij op wilt wedden, dan is dat natuurlijk niet zomaar: de verwachting is dan dat die partij wint. Maar hoe moet je odds precies interpreteren? Betway legt het uit.

Decimale odds

Decimale odds genieten vaak de voorkeur van veel wedders. Dit is omdat ze het eenvoudigst weergeven wat je kunt verwachten qua winst. Stel dat er odds staan van 2,50, dan betekent dit dat je inleg met factor 2,5 wordt uitgekeerd als je voorspelling klopt. Heb je 100 euro ingezet, dan wordt er bij een goede voorspelling 250 euro uitbetaald. Staan er odds van 5,00, dan ontvang je vijf keer je inleg bij winst.

Fractional odds

Fractional odds zijn eigenlijk hetzelfde als de decimale odds, alleen worden zij anders weergegeven: als breuken. De manier waarop deze breuken worden weergegeven, is vaak wel een beetje verwarrend.  Odds van 1/2 zijn hetzelfde als van 2/1. Het gaat om de verhouding tussen de getallen. Omdat breuken soms wat lastig zijn om te berekenen hoeveel je winst nu precies kan zijn, moet je er vaak even een rekenmachine bij pakken.

The American way: money lines

Vanuit Europees perspectief doen Amerikanen soms onnodig moeilijk. Zeker wanneer het gaat om getallen, afstanden, eenheden etc. Miles, cubic inches, pounds, yards… vanuit ons perspectief allemaal niet heel logisch. Dat geldt ook voor de door hen gebruikte “money lines”. Een negatieve quote toont hoeveel je moet inzetten om honderd eenheden te winnen en een positieve Amerikaanse odd toont hoeveel je wint bij de inzet van honderd eenheden. Een hoop rekenwerk dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *