Locatie bepalen met GPS horloge

De Tomtoms in auto’s werken op GPS. Dit houdt in dat de GPS ontvanger in verbinding staat met satellieten. Hoe meer satellieten er zijn, hoe nauwkeuriger de locatie wordt doorgegeven. Hetzelfde gebeurt ook in GPS horloges. Vaak hebben de horloges WIFI assist ondersteuning en dit houdt in dat hij automatisch op zoek gaat naar WIFI routers en hotspots. De unieke IP-adressen van de routers worden doorgestuurd naar Google Maps, waardoor je zo kan zien waar je precies bent. Sommige zijn bestuurbaar op het horloge zelf en sommige zijn alleen bestuurbaar via de app op je smartphone.

GPS horloge voor route

Doordat een GPS horloge zo precies mogelijk werkt en de locatie te zien is op je smartphone, kun je achteraf bekijken welke route je hebt gelopen en zo de aantal kilometers kan berekenen. Het voordeel hiervan is dat je de smartphone thuis kan laten en niet hem dus niet onnodig mee hoeft te slepen.

Extra’s van GPS horloges

Op een GPS horloge zit vaak ook een hartslagmeter, waardoor je tijdens het sporten ook je hartslag in de gaten kan houden. Ook meet het horloge vaak je snelheid, tempo en de verbrande calorieën wat de meeste sportapps ook doen. Je stappen worden geteld, de gelopen of gefietste afstand wordt gemeten en de informatie wordt allemaal opgeslagen, zodat je deze later terug kan zien. Soms zit er zelfs een trainingsmode op, intervallen en racemodus bijvoorbeeld. Daarnaast vind je er soms zelfs op hoe fit je écht bent en hoe snel je vorderingen kan maken. Ten opzichte van een sportarmband voor je smartphone is dit horloge wél waterdicht, wat dus betekent dat je er zelfs mee kunt zwemmen.

Vormen en maten

De horloges komen in vele kleuren en ze zijn nog verstelbaar ook. Hierdoor zijn ze voor elk persoon bruikbaar. Ook komen ze in verschillende groottes; de een vindt een smal bandje immers fijner dan een flink horloge. Voor iedereen een geschikte GPS horloge dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *